Ususret 9. Međunarodnom kongresu nutricionista

Za nešto više od mjesec dana počinje 9. Međunarodni kongres nutricionista – bit će održan od 21. do 23. studenoga u Hotelu Westin u Zagrebu! Organizator Kongresa je Hrvatski savez nutricionista u suradnji s međunarodnim i domaćim partnerima.

Međunarodni kongres nutricionista veliki je skup nutricionista u Europi, s oko 400 sudionika i više od 40 govornika iz cijelog svijeta. Ovogodišnji kongres održat će se od 21. do 23. studenog u Zagrebu (hotel Westin) uz podršku međunarodnih partnera.

Vrijednost Međunarodnog kongresa nutricionista prepoznata je od strane brojnih srodnih struka te je akreditiran od strane Hrvatske liječničke komore, Hrvatske ljekarničke komore i Hrvatske komore zdravstvenih radnika. Kongres uvijek ima potporu prehrambene i farmaceutske industrije, jer profesija nutricionist ima široko područje djelovanja i dobro je zastupljena u suvremenoj tehnologiji.

Osim plenarnih predavanja, Kongres se sastoji od brojnih predavanja na različite teme koje pokrivaju sva područja od interesa za nutricioniste. Kongres promiče i nagrađuje rad mladih znanstvenika i istraživača u području nutricionizma te poziva na predstavljanje inovativnih praksi. Jedan dan Kongresa posvećen je interaktivnim radionicama za studente i sudionike, gdje se kroz suradničke diskusije, rješavanje problema i praktičnih primjera stječu nova znanja i vještine.

Deveti međunarodni kongres nutricionista će pokriti različite teme kao što su: biotika,
biljna prehrana, primjena dodataka prehrani kod zdravih osoba te inovativni proizvodi u prehrambenoj industriji.

Više informacija o događanju možete pronaći na službenoj stranici kongresa.

Korištenje laboratorijskih pretraga u nutricionizmu

Krvni nalazi i laboratorijski parametri nam mogu otkriti puno o stanju pacijenta ispred nas, no samo ako ih znamo pravilno tumačiti. Tek nakon što pravilno izanaliziramo parametre na nalazima možemo na temelju njih kreirati personalizirani i cjeloviti pristup našem pacijentu koji će mu uistinu i pomoći.

Na nadolazećem 9. Međunarodnom kongresu nutricionista za sve studente osmišljena je posebna radionica koji će ih upravo upoznati s uobičajenim laboratorijskim parametrima, kao što su razine glukoze, kolesterola, triglicerida, testovi funkcije jetre, markeri upale itd. i kako se to odražava na prehrambene preporuke koje dajemo svojim pacijentima.

Također, svaki nutricionist u svom radu mora znati prepoznavati različite vrste anemija i koji
nutritivni deficit je u pozadini, a upravo je to još jedna tema koju će radionica opširno obraditi. Nema sumnje, razumijevanja krvnih nalaza je ključno za prilagodbu prehrambenih preporuka, a kako bi savladali ovu važnu temu i nadopunili svoje formalno obrazovanje pridružite nam se na radionici.

Ukoliko još niste, možete se registrirati putem ove poveznice.

Usvojite nova znanja, steknite nova poznanstva i uživajte!