Svježe meso iz PIK Vrbovca potvrđuje izvrsnost oznakom ‘Dokazana kvaliteta – Hrvatska’

Svježe svinjsko meso iz PIK Vrbovca od sada ponosno nosi i nacionalnu oznaku “Dokazana kvaliteta – Hrvatska”. Nova oznaka koju izdaje Ministarstvo poljoprivrede predstavlja priznanje visokom standardu kvalitete i sigurnosti svinjskog mesa domaćeg podrijetla, jer su sve faze proizvodnje obavljene u Republici Hrvatskoj.

S više od 100 lokalnih farmi s kojima surađuje, u PIK godišnje dolazi više od 400.000 svinja, što čini više od 50 posto domaće proizvodnje. Nova oznaka, osim što potrošačima pruža dodatnu sigurnost u pogledu podrijetla i kvalitete proizvoda, ujedno pridonosi kraćim opskrbnim lancima, smanjenju emisija stakleničkih plinova i očuvanju okoliša.

Kvaliteta kao temelj povjerenja

Budući da u kompaniji znaju kako je kvaliteta temelj povjerenja, oznaka predstavlja i PIK-ovu misiju povezivanja s potrošačima kroz transparentnost i odgovornost.

„PIK-ovi potrošači oduvijek mogu biti sigurni u svaki komad svinjskog mesa koji odaberu, a s ovom je oznakom to i dodatno potvrđeno. Ta sigurnost se temelji na kvaliteti, domaćem podrijetlu i strogim kontrolama uvjeta proizvodnje. Svaki komad svinjskog mesa priča svoju priču, a sada imamo i službenu potvrdu da radimo ono što je najbolje za našu zajednicu i potrošače. Ta nam je potvrda ujedno i poticaj za daljnji razvoj i poboljšanje”, rekla je Vlasta Garašanin, direktorica Službe za upravljanje kvalitetom i okolišem u PIK-u.

Predanost domaćoj proizvodnji

Kompanija je, inače, u 2024. uspješno završila jedan od najvažnijih investicijskih projekata kompanije – pogon za primarnu obradu svinja, vrijedan više od 11 milijuna eura. Zahvaljujući tom pogonu financiranom uz podršku Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD), PIK je povećao proizvodne kapacitete, dodatno unaprijedio procese te još podigao standarde higijene, sigurnosti i kvalitete. PIK Vrbovec time nastavlja svoj put prema izvrsnosti, osiguravajući da svaki kupac zna da dobiva najbolje što Hrvatska može ponuditi.