Tvrtka Mars pokrenula akciju ‘Pas ili mačka’ za pomoć napuštenim životinjama

Potaknuti vječnom dilemom koji je omiljeni ljubimac – pas ili mačka, tvrtka Mars s brendovima Pedigree® i Whiskas® hrane za kućne ljubimce, a povodom Svjetskog dana zaštite životinja pokrenula je kampanju u kojoj ćemo napokon doznati odgovor na ovo pitanje!

Preferirate li više gracioznost i karakter mačaka ili ipak smatrate da je pas čovjekov najbolji prijatelj, svoje mišljenje na ovo pitanje možete dati na stranici www.pasilimacka.com.hr i uključiti se u glasanje koje će trajati do 04. listopada.

Svake godine 04. listopada ljubitelji životinja obilježavaju i slave Svjetski dan zaštite životinja kako bi se povećala svijest o odnosu ljudi prema njima i njihovoj važnosti za život na Zemlji. Ova obljetnica prvi put je obilježena 1931. godine za vrijeme konvencije ekologa u Firenci s ciljem upozorenja na položaj ugroženih životinja, a danas je posvećena cijelome životinjskom svijetu te se slavi diljem svijeta.

Tvrtka Mars tradicionalno obilježava ovu obljetnicu, a tako je ove godine pokrenula akciju “PAS ILI MAČKA” kojom se u sklopu kampanje prikuplja hrana za pse i mačke za pomoć napuštenim životinjama, odnosno, donaciju azilima diljem Hrvatske. Mačke i psi prate nas u svakodnevnim situacijama i obogaćuju nam život. Oni su ravnopravni članovi naših obitelji koji nas neizmjerno usrećuju, a naša je obaveza osigurati im hranu i dom za bezbrižan život. Upravo briga za kućne ljubimce i pomoć onim najpotrebnijima potakla je ovogodišnju Pedigree® i Whiskas® akciju.

Svakom kupnjom Mars proizvoda iz programa Pedigree® i Whiskas® u razdoblju od 1. rujna do 15. listopada 2019. godine tvrtka će  donirati  5 g hrane za kućne ljubimce na svaki prodan proizvod. Po završetku akcije prikupljeni obroci bit će donirani u ukupno šest azila u Hrvatskoj koji se svakodnevno bave zaštitom napuštenih životinja – Azil “Šapica” (Zaprešić), Azil “Prijatelji” (Čakovec), Azil “Viškovo” (Rijeka), Azil “AS-EKO” (Šibenik), Azil “Utinja” (Karlovac) i Azil u Nemetinu, udruga Pobjede (Osijek).

Svakodnevno svjedočimo sve većem broju napuštenih životinja. Za njih se nesebično brinu azili i pružaju im privremeni dom dok se istovremeno trude pronaći im novu obitelj. Proces udomljavanja često je dugotrajan, a u tom razdoblju pred azilima stoje mnogi izazovi poput nedostatka prostora, hrane i ostalih potrepština za životinje o kojima skrbe. Iz tog razloga tvrtka Mars odlučila se i ove godine pokrenuti akciju kojom će izdvojiti dio svojih prihoda i osigurati kvalitetnu prehranu životinjama za koje skrbe azili.

Kampanju podržavaju Franka Batelić, Ana Bacinger, Ella Dvornik, Martina Palić (Mako),Marko Petrić i Slavko Sobin sa svojim ljubimcima kako bi potaknuli javnost da se uključi u ovu akciju i time pomognu da se prikupi što više obroka za napuštene životinje, ali i sazna odgovor na pitanje tko je omiljeni ljubimac u Hrvatskoj – pas ili mačka.