Kuhaj svježe, kuhaj zdravo, kuhaj prirodno!

Zoran Šimunić, vlasnik i direktor tvrtke Naše klasje (Foto: PMG / Boris Poljičanin) / Editorial usage - non commercial

VRIJEME JE ZA SVJEŽU TJESTENINU AURELIA!

Tjestenina je na kulinarskoj mapi svijeta prisutna već oko 4000 godina. Smatra se da ju je Marko Polo donio iz Kine u Europu. Stoga ni ne iznenađuje da je ljudi diljem svijeta obožavaju vidjeti na svojim tanjurima. Postoji više vrsta tjestenine, od špageta, makarona, rezanaca, raviola do listova za lazanje, a svakako se možemo složiti da bez obzira na oblikovanje, sastav i podneblje odakle dolazi da ipak svježa tjestenina zauzima prvo mjesto. Ne morate biti gurman da biste znali da jelo napravljeno od svježih namirnica pruža nemjerljivo više užitka od jela čiji su sastojci stajali na policama tko zna koliko dugo. Jednom kad otkrijete čari svježe tjestenine nijedna suha tjestenina vam neće biti dovoljno dobra.

Aurelia svježa tjestenina, čija priprema traje samo 3 minute, niskog je glikemijskog indeksa, bogata je vitaminima B skupine, složenim ugljikohidratima i vlaknima, a siromašna mastima te ne sadrži kolesterol

Tajna nenadmašnog okusa Aurelia svježe tjestenine koju proizvodi tvrtka „Naše klasje“, krije se u sastojcima vrhunske kvalitete kontroliranog porijekla bez aditiva, konzervansa i umjetnih boja: krupica od durum pšenice, jaja, Gligora ovčji sir, šparoge, panceta, dalmatinski pršut, tartufi, špinat, blitva, masline… Aurelia svježa tjestenina svojim okusom, teksturom i mirisom pokazuje da je razlika između svježe i suhe tjestenine velika kao razlika između ručka koji brižljivo pripremaju vrhunski kuhari i jednostavnog sendviča kojeg ćete spremiti na brzinu kod kuće.

Aurelia svježa tjestenina, čija priprema traje samo 3 minute, niskog je glikemijskog indeksa, bogata je vitaminima B skupine, složenim ugljikohidratima i vlaknima, a siromašna mastima te ne sadrži kolesterol. Ako je tjestenina punjena mesom, sirom ili povrćem, izvrstan je i izvor proteina, vitamina i minerala. U osmišljavanju Aurelia asortimana glavna inspiracija je svakako bila mediteranska prehrana – zdrav i ukusan način prehrane koji postoji još od najdavnijih vremena. Ova vrsta prehrane poznata je po tome jer kombinacijom svojih osnovnih elemenata koji su bogati vitaminima, mineralima, antioksidansima, vlaknima i nezasićenim masnim kiselinama, pomaže u izbjegavanju nakupljanja štetnih sastojaka u organizmu. Uravnoteženo konzumiranje raznovrsne hrane kao što su svježe voće, svježe i kuhano povrće, tjestenine bogate vlaknima i škrobom, kruh i žitarice te biljna ulja iz svježih plodova bez tehnološkog tretmana, glavne su karakteristike mediteranskog načina prehrane.

Tortelloni ‘Pršut

Foto: PMG / Boris Poljičanin / Editorial usage – non commercial

Gastronomski specijalitet sušen na dimu i buri – pršut, idealan je sastojak za mirisno punjenje Aurelia tortellona. Specifičnog okusa prošaranog dimom i solju, pršut skladno nadopunjuje neutralan okus tortellona te im osigurava posebnu aromu. Aurelia tortelloni punjeni su vrhunskim dalmatinskim pršutom, a njegov mekan i baršunast izvorni okus tortellon pažljivo čuva. S 30% više punjenja, bez aditiva i konzervansa, Aurelia tortelloni s pršutom prava su poslastica za sve gurmane. Ono što će iznenaditi sve gurmane je nutritivna vrijednost porcije od 100g koja ima samo 290 kcal sa 42,9g ugljikohidrata i 12,1g bjelančevina.

Ravioli ‘Istarski tartufi’

Foto: PMG / Boris Poljičanin / Editorial usage – non commercial

Nadaleko poznata gastro senzacija – tartuf, poznata je još od antičkog doba, a u njima su uživali kako rimski osvajači tako i austrijski plemići. Kod nas je Istra prijestolnica ove dragocjene gljive, a moguće ju je pronaći samo uz pomoć posebno istreniranih pasa ili domaćih svinja. Tartufi i tjestenina davna su ljubav, a kombinacija sa svježom tjesteninom postavlja ovu poslasticu na potpuno novu razinu. Aurelia raviole dovoljno je začiniti sa samo par kapi maslinovog ulja za savršeno jelo u kojem će svi uživati. 100g raviola sa tartufima ima samo 284 kcal te 40,8g ugljikohidrata i 10,6g bjelančevina.

Ravioli ‘Ovčji sir

Foto: PMG / Boris Poljičanin / Editorial usage – non commercial

Ovaj proizvod se zasigurno možemo svrstati u Aurelia bestsellere. Najfiniji ovčji sir izvrsno nadopunjuje cjelovit okus Aurelia tjestenine. I to je bilo koji ovčji sir već onaj najbolji – Gligora ovčji sir. Napravljen je od svježeg mlijeka ovaca iz slobodne paše s otoka Paga. Gligora sir ima jednu posebnu aromu. Kombinacija Aurelia tjestenine i ovčjeg sira daje puni, bogati, lagano pikantni okus za potpuni gurmanski užitak. Kalorijska vrijednost za 100g tjestenine je 295 kcal sa 42,8g ugljikohidrata te 11,1g bjelančevina.

Svježi špageti

Špageti su vjerojatno najomiljeniji oblik tjestenine. Odrasli ih vole, djeca obožavaju. A kada su svježi – dvostruko su neodoljivi. Aurelia svježi špageti pružaju jedno posebno iskustvo obroka jer svojim neodoljivim mirisom i okusom izvanredno nadopunjuju raznovrsne umake. Napravljeni od vrhunske krupice i svježih jaja, osiguravaju cjelovit i uravnotežen, a brz obrok za svaku prigodu. Ono što još treba posebno istaknuti su nutritivne vrijednosti koje u svega 100g imaju samo 286 kcal – 55,8g ugljikohidrata te 10,7g bjelančevina.

*Tvrtka ‘Naše klasje’ dobitnica je mnogobrojnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja za kvalitetu svojih proizvoda kao i certifikata koji potvrđuju najviše standarde u proizvodnji: Izvorno hrvatsko, Hrvatska kvaliteta, Superior Taste by International taste and quality Institute Brisel, International featured standard, HACCP, ISO, HALAL i KOŠER.