Mars podiže svijest o odgovornom vlasništvu i brizi o životinjama

Mars je ove godine različitim aktivnostima koje su prethodile Svjetskom danu životinja posvetio posebnu pozornost podizanju svijesti o odgovornom vlasništvu i brizi o svim životinjama. Sa svojim popularnim brandovima za kućne ljubimce, Pedigree® i Whiskas®, Mars je zamolio vlasnike pasa i mačaka da koriste hashtagove #psisuzakon ili #mackesuzakon i tako sudjeluju u slatkoj internetskoj raspravi na društvenim mrežama (https://www.facebook.com/Pedigree.Hrvatska i https://www.facebook.com/Whiskas.Hrvatska) o tome zašto su im pas ili mačka omiljeni.

U duhu ljubavi prema životinjama, rasprava na društvenim mrežama obogatila je Marsov službeni Facebook profil prekrasnim fotografijama odanih četveronožnih, dlakavih prijatelja i sofisticiranih individualaca te iskrenim zapisima o tome zašto volimo i mačke i pse. Kampanji su se pridružili i Ella Dvornik, kao ponosna vlasnica dvije pahuljaste loptice koje su dio obitelji – Tesle i Keitha, potom Petra Kurtela  sretna vlasnica nestašnog mačka Žarka i psa Konana te glumac Slavko Sobin kojemu psi Buba i Mara prave društvo čak i na setu. Svatko od njih je na svoj zabavan način pokušao ocrtati ovu nevjerojatnu ljubav prema mačkama i psima. Uvjerite se sami koliko su u tome bili uspješni.  

„S obzirom na važnu ulogu koju životinje igraju u našem životu, svake godine 4. listopada obilježavamo Svjetski dan životinja. Međunarodni je to događaj koji pojedinci i tvrtke koriste za podizanje svijesti o važnosti suživota s tim nevjerojatnim bićima te postizanju uzajamne naklonosti između ljudi i životinja. Tvrtka Mars svake godine kroz razne aktivnosti promovira i podiže svijest o potrebi odgovornog vlasništva i brige za sve životinje”, govori Maja Zorc, brand menadžerica hrane za kućne ljubimce Mars. Te dodaje: „Stoga čuvajte i brinite se o svojim dlakavim četveronošcima i sofisticiranim individualcima, budite im odani prijatelji, kao što su i oni nama. Ponosno istaknite kako vaš svijet ne bi bio isti bez najdraže njuškice! “

Priče o nevjerojatnoj povezanosti između čovjeka i životinje sežu daleko u prošlost, a život bez njih danas je potpuno nezamisliv. Briga za dobrobit životinja i ljubav prema njima potiče smijeh, dobro raspoloženje, opušta nas psihički  i tjelesno te nam tako pomaže suočiti se sa stresom kojem smo svakodnevno izloženi. Mali i veliki dlakavi prijatelji jednostavnu pretvaraju svako mjesto u dom, jer oni jesu obitelj!

Budimo odgovorni i pobrinimo se da životinje budu voljene!