Nestlé i Savez za mlade stvorit će 300.000 novih mogućnosti za razvoj karijere mladih do 2025.

Od 2014. Savez je otvorio 450.000 mogućnosti osposobljavanja i novih radnih mjesta

Marco Settembri CEO zone EMEA, Nestle

Pandemija COVID-19 snažno utječe na mlade, kojih je prema istraživanju EUROSTATA više od tri milijuna nezaposlenih samo u Europi. Nestlé i 300 kompanija-partnera Saveza za mlade (Alliance for YOUth) stoga su danas najavili kako će zajedničkim snagama do 2025. godine stvoriti 300.000 novih poslovnih mogućnosti za razvoj karijere mladih diljem Europe, Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike.

Kao osnivač i aktivni član Saveza, Nestlé se samostalno obvezao na otvaranje novih 20.000 mogućnosti za prvo zaposlenje i 20.000 pripravništava i osposobljavanja, uz poseban naglasak na razvijanju digitalnih i zelenih vještina.

“Kroz inicijativu Nestlé needs YOUth, iz koje je iznikao Savez za mlade, od 2013. godine pružili smo priliku za usavršavanje i zaposlenje više od 26.000 mladih diljem Europe. Samo u Hrvatskoj dosegli smo više od 2.300 mladih kroz razne programe pripreme za posao, njih 100 je bilo uključeno direktno kroz programe prakse i pripravništva te smo do sada zaposlili  više od 50 ljudi mlađih od 30 godina. Ponosim se što nastavljamo ovo putovanje”, izjavila je Jovana Uzelac, direktorica ljudskih resursa za Jugoistočno tržište, Nestlé.

Jovana Uzelac, direktorica ljudskih resursa za JI tržište, Nestlé

„Europska komisija zalaže se za pomoć mladim ljudima da se osposobe za promjenjivo tržište rada, posebice u okolnostima pandemije. Inicijativa Saveza za mlade model je poslovne suradnje kojem i drugi trebaju težiti, stoga želim zahvaliti uključenim kompanijama na njihovom trudu i predanosti”, poručio je Nicolas Schmit, Europski povjerenik za zapošljavanje i socijalna prava.

Nestlé partneri Saveza za mlade u Europi su Adecco Group, BT, Cargill, CEMEX, ENGIE, EY, Facebook, Firmenich, Microsoft, Nestlé, Nielsen, Publicis Groupe, Salesforce, Solvay te White & Case. 

Ciljevi inicijative “Nestlé needs YOUth“:

Više informacija o inicijativi možete pronaći na stranici Savez za mlade. Ostale novosti možete pronaći na stranici Nestlé.