Tjestenina iz Žitoproizvoda dokazano najbolja!

Omiljeni proizvodi u kojima uživaju kupci diljem Hrvatske pripremljeni su s ljubavlju, a posebno su poznati njihovi njoki, pljukanci i fuži. Tu su još i razne vrste tortellina i tortellona, punjenih sirom, pršutom…

S više od 100 zaposlenih, tvrtka Žitoproizvod trenutno je jedna od vodećih u Karlovačkoj županiji i gradu Karlovcu u segmentu proizvodnje žitarica, prerade te proizvodnje pekarskih proizvoda i svježe tjestenine poznate pod brendom KARLA. Tradicija tvrtke seže u davnu 1946. te ove godine slavi 75. obljetnicu uspješnog rada.

KARLA svježa tjestenina njeguje dugogodišnju tradiciju sljubljivanja najfinije pšenične i durum krupice s delikatesnim sastojcima za nutritivno cjelovit, ukusan i mirisan obrok.

Osim vlastitog asortimana svježe prazne i pune tjestenine te činjenice da je tvrtka Žitoproizvod prepoznata od velikog broja domaćih i stranih eminentnih trgovačkih kuća za koje proizvode artikle njihovih robnih marki, svakako je važno spomenuti da je karlovačka tvrtka već dugi niz godina dio uspješne slovenske Mlinotest grupe.

Distributeri su cijelog asortimana tvrtke Mlinotest za Hrvatsku, a iz kojeg se posebno ističe nova premium linija Divita svježa tjestenina koja je izrađena od brašna raznih žitarica te ima prvoklasni okus i bogatu nutritivnu vrijednost jer je većina proizvoda napravljena od integralnog brašna. Obogaćene su uvijek svježim nadjevima od pomno odabranih sastojaka tako da su namijenjene svima koji žele uživati u zdravim i gurmanskim jelima. Pripremaju se prema suvremenim tehnološkim metodama kako bi se očuvali autentični okusi, bez dodanih konzervansa i umjetnih aroma.

Na razini cijele Mlinotest grupe godišnje se proizvede preko 2.500 tona tjestenine. Osim u Hrvatskoj i Sloveniji, grupacija Mlinotest posjeduje i tvornicu tjestenine u Srbiji u kojoj proizvode njoke, punjenu svježu tjestenine i lazanje. U Srbiji su najveći proizvođač svježe tjestenine što tvrtku Mlinotest, zajedno s Hrvatskom i Slovenijom, čini jednom od najvećih tvornica tjestenine u jugoistočnoj Europi.

Kad pričamo o vrstama tjestenine, osim već spomenute svježe, asortiman Mlinotest grupe čini i suha tjestenina spravljena od najkvalitetnije durum krupice koja daje punoću okusa, postojanu teksturu i posebnu aromu. Tjestenina s jajima dolazi u desetak tradicionalnih oblika, a priprema se i poslužuje kao dodatak glavnim jelima ili s raznim umacima. Jušna tjestenina dolazi u nekoliko oblika, pogodnih za juhe ili povrtna variva, obogaćena mrkvom koja joj, izuzev dodatne nutritivne vrijednosti, daje i posebnu aromu. Durum tjestenina bogatog okusa i zlatno-žute boje priprema se bez jaja te je idealna za sve koji vole “al dente” okus.

Koliko je tjestenina iz Žitoproizvoda zaista dobra i kvalitetna svjedoče brojne nagrade, kao što su, primjerice, osvojene Zlatne medalje u ocjenjivanju tjestenine natjecanja Europska Conpasta kvaliteta, i to za proizvode Karla tortelloni pršut 250 g i Karla tortelloni 3 vrste sira 250 g s maksimalnim brojem bodova.

Niti Mlinotest proizvodi ne zaostaju pa se tako na istom natjecanju Mlinotest pokazao kao vrhunski i vodeći europski proizvođač tjestenine. Drugim riječima, kvaliteta bez konkurencije. Osvojena su čak tri zlata: Divita tortellini s mesom, Divita ravioli sa sirom, Divita heljdini ravioli s gljivama te dodatno zlatna medalja za vrhunsko pakiranje. Kao dokaz da se radi o potvrđenoj kvaliteti važno je istaknuti certifikate izvrsnosti, tj. sustave kontrole kvalitete koje tvrtka Žitoproizvod posjeduje – HACCAP Codex Alimentarius; ISO 9001:2015; IFS-International Featured Standard Food što je garancija da iz Žitoproizvoda na stolove kupaca stižu vrhunski proizvodi iznimne kvalitete.

Više informacija potražite na www.zitoproizvod.hr