Održiva ambalaža za budućnost

Tvrtka eLog u svom poslovanju provodi načela kružne ekonomije kroz RRP rješenja (RetailReadyPackaging)

eLog je europski operator ekološke višekratne plastične ambalaže. Naš koncept poslovanja obuhvaća sva nastojanja održivosti i smanjenja onečišćenja jednokratnom plastikom. Kroz naš rad se držimo pravila cirkularne ekonomije pri tome imajući u vidu odnos prema okolišu i zajednici.

eLog regionalno upravlja flotom višekratne plastične ambalaže globalnog Poolera Tosca Ltd. Tosca Ltd je renomirana globalna kompanija vodeća na polju razvoja i unapređenja procesa unutar maloprodajnih trgovina. Tosca Ltd svoje znanje i iskustvo temelji na više od 20 godina rada.

eLog tvrtka svojim poslovanjem želi stvoriti povećanu učinkovitost u lancu opskrbe svježom hranom zajedno s našim dobavljačima, kupcima i partnerima. Sva rješenja koja koristimo u našem poslovanju su dizajnirana na način da se mogu upotrijebiti stotine puta prije nego što je potrebno recikliranje u usporedbi s prosječnim vijekom trajanja ambalaže od valovitog kartona.

Retail Ready Packaging rješenja

Tvrtka eLog u svom poslovanju provodi načela kružne ekonomije kroz RRP rješenja (RetailReady-Packaging). RRP podrazumijeva pristup razvoju i dizajnu alata i rješenja, prilagođenim potrebama moderne proizvodnje, distribucije te posebice potrebama modernih trgovačkih lanaca. RRP trgovinama i proizvođačima donosi niz koristi i ušteda u procesima proizvodnje, transporta, skladištenja, distribucije te izlaganja roba na prodajnom mjestu. Inovativnim RRP rješenjima eLoga, za različite kategorije proizvoda, povećavamo efikasnost rada i smanjujemo troškove u cijelom lancu opskrbe pritom pazeći na ekologiju i održivost.

Benefiti korištenja višekratne plastične ambalaže

Ušteda prirodnih resursa i smanjenje ambalažnog otpada. Korištenjem naših proizvoda naši klijenti više ne troše svoja sredstva na materijale za jednokratnu upotrebu. Samim tim niti troše sirovine, niti imaju potrebe za zbrinjavanjem otpada te na taj način prate suvremene standarde očuvanja okoliša. Jednokratna plastična ambalaža se zamjenjuje višekratnom koja traje godinama, a zatim se reciklira i iz nje se rade novi proizvodi.

Sprječavanje nastajanja otpada hrane

Zahvaljujući posebno dizajniranim konstrukcijama naša ambalaža bolje čuva robu, sprečava oštećenja i pomažu u očuvanju kvalitete hrane. Naši proizvodi omogućuju manipulaciju robama u svim prostorima, pri svim vremenskim ili skladišnim uvjetima.

Smanjenje transporta i ispušnih plinova

Naši su proizvodi u cijelosti složivi jedan na drugog i na taj način omogućavaju bolju iskoristivost transportnih jedinica i smanjuju trošak prijevoza. Smanjenjem transporta direktno smanjujemo i ukupnu emisiju CO2 i činimo dobro za naš planet.

Ušteda resursa i energije

Korištenjem naših proizvoda smanjuje se otpad. Proizvodi se mogu konstantno ponovo koristiti, a nakon dužeg perioda korištenja mogu se reciklirati u nove proizvode. Sve je to dio naše obveze da smanjimo otpad, uštedimo energiju i uštedimo prirodne resurse.

Ušteda radne snage

Upotreba višekratne plastične ambalaže direktno smanjuje rad unutar distributivnog lanca i unutar samih trgovina. Ergonomski dizajn uključuje ugrađene ručke, a lakoća proizvoda olakšava nošenje naših RPC-ova. Plastične palete sprečavaju ozljede i gubitak produktivnosti. Benefiti korištenja višekratne plastične ambalaže posebno dizajnirane za pojedine vrste proizvoda su mnogostruki.