Igor Šimunić novi direktor marketinga Pipi Beverages

„Naše ambicije s Pipi su velike i kratkoročno i dugoročno i s tim u skladu ekpiramo se s najboljim ljudima iz branše“, istaknuo je Luka Diel – Zadro, predsjednik uprave

U zadnji kvartal 2023. godine vodeći domaći brend gaziranih pića, Pipi, ulazi s jakom akvizicijom u svom timu. Igor Šimunić, iskusni i stručnoj javnosti dobro poznat marketing menadžer, od sada će biti zadužen za tržišne komunikacije Pipi na domaćem i stranim tržištima. Šimunić u Pipi dolazi iz Podravke u kojoj je proveo posljednjih 10 godina, od čega posljednje četiri na pozicijama prvog čovjeka marketinga, primarno za tržište Njemačke, a onda i za ostala tržišta DACH regije i tržišta Zapadne Europe. Uz to što je vodio najjače brendove, bio je i dio strateških timova koji su razvijali dugogodišnju strategiju poduzeća te razvoje strategije na strateškim tržištima.

„Naše ambicije s Pipi su velike i kratkoročno i dugoročno i s tim u skladu ekipiramo se s najboljim ljudima iz branše. Mislim da u našoj industriji Igora Šimunića nije potrebno puno predstavljati. Radi se o izvrsnom, dokazanom menadžeru s vrhunskim rezultatima i veseli me što će s nama graditi još snažniji brend Pipi. Kao što smo najavili ranije, naš glavni fokus sada su strana tržišta. Nakon što smo prošle godine poslali prve kontejnere za SAD-a, Australiju, Kinu i Singapur, odnedavno smo na policama austrijskog SPAR-a, a do kraja godine ulazimo na zahtjevno njemačko i švicarsko tržište. Taj uspjeh počiva na kvaliteti, tradiciji i snazi brenda Pipi, ali jednako i na izvrsnosti ljudi koji su radili na tome. Oformili smo dovoljno mladu, a dovoljno iskusnu i potentnu ekipu s kojom vjerujem da ćemo maksimalno kapitalizirati potencijal Pipi“, rekao je Luka Diel – Zadro, predsjednik uprave.

Igor Šimunić pridružuje se dokazanom, uhodanom i uspješnom timu koji je u posljednjih šest godina pozicionirao Pipi kao najinovativniji i najprepoznatljiviji brend gaziranih pića nacionalno i regionalno te započeo ulaz na ozbiljna europska i međunarodna tržišta, a paralelno višestruko bio nagrađivan za tržišne komunikacije najprestižnijim strukovnim nagradama.

„Veselim se novoj etapi u karijeri i poslovnom izazovu s brendom koji oduvijek, a posebno posljednjih nekoliko godina, odskače svojom jedinstvenošću i prepoznatljivošću. Pipi je dugotrajan, zdrav i snažan brend koji inspirira svojim vrijednostima i okuplja vjeran community što je najveći uspjeh. Nama iz svijeta marketinga Pipi je uvijek bio onaj dobar primjer kako treba komunicirati autentično i hrabro. Baš zato, ispred Pipija su još mnoge prilike za daljnji rast i inovaciju i osobito mi je drago što ću biti dio tima koji će razvijati i oblikovati razvoj i komunikaciju brenda“, rekao je Igor Šimunić.

Igor će biti zadužen za vođenje svih marketinških aktivnosti kako na hrvatskom tako i na stranim tržištima. Vodit ćerazvoj novih proizvoda te nadgledati sve aktivnosti Trade Marketinga, usko surađujući s odjelima prodaje i nabave, dok će se dio njegovih nadležnosti odnositi i na prodaju i na distribuciju.

Svoje ozbiljne ambicije Pipi je pokazao još početkom godine, kada je iskusni projektni, prodajni i marketing menadžer Zoran Kosanović došao na poziciju savjetnika uprave.

„Igorov dolazak predstavlja ostvarenje jednog od nekoliko glavnih strateških koraka koje smo  zacrtali početkom godine. Njegovih dolaskom smo u potpunosti ekipirali tim te smo na pravom putu da dosegnemo sve izazovne ciljeve koje smo si postavili. Veseli činjenica da su napori cijelog tima rezultirali i odličnim prodajnim podacima, gdje na tržištu Hrvatske rastemo stopama od 24% nasuprot lanjskim rezultatima, a na stranim tržištima, pogotovo slovenskom ostvarujemo još veći rast.  No na tome ne stajemo, jer vidimo još veće prilike za daljni rast i izgradnju brenda Pipi“, rekao je Zoran Kosanović.