Heureka grupa imenuje Davida Chmelařa za novog izvršnog direktora

David Chmelař

Heureka grupa, u čijem je sastavu i najveća hrvatska platforma za usporedbu cijena Jeftinije.hr, objavljuje da će od 13. rujna, David Chmelař preuzeti poziciju glavnog izvršnog direktora, nasljeđujući Tomáša Bravermana koji postaje savjetnik upravnog odbora Heureke.

David Chmelař će nadzirati nastojanje Heureke da iskoristi svoj doseg putem platformi za usporedbu cijena u devet zemalja srednje i istočne Europe kako bi dodatno ojačala svoju poziciju u sektoru ecommercea, proces koji je započeo pod vodstvom Tomáša Bravermana.

“Uzbuđen sam što ću se pridružiti Heureki na njenom uspješnom putovanju i pomoći u otključavanju vrijednosti dok dopire do milijuna kupaca diljem regije. Na osobnoj razini, nisam mogao zamisliti bolje mjesto za povratak kući nakon osam godina provedenih u Aziji,” rekao je David Chmelař,  suosnivač iPrice-a, platforme za usporedbu cijena u jugoistočnoj Aziji i Australiji, sve do njezine nedavne akvizicije od strane indonezijske tvrtke, Bukalapak.

“Heureku vodim točno 10 godina sa sjajnim timom, kojeg smo udeseterostručili. Od lokalne stranice za usporedbu cijena, Heureka je postala regionalni ecommerce igrač i najposjećeniji portal za kupovinu u CEE regiji. Ali nakon deset godina i uoči 40. rođendana, vjerujem da je pravo vrijeme za nove izazove. Ipak, osjećam veliku odgovornost prema Heureka grupi i njezinom timu, te ću nastaviti pomagati u ulozi savjetnika. Radujem se Heurekinim velikim uspjesima u budućnosti,” rekao je Tomáš Braverman.