Tommy – dijamantni sponzor sinjske Alke

U ponedjeljak, 29. srpnja 2019., u Alkarskim dvorima u Sinju potpisan je Ugovor o sponzorstvu temeljem kojega Tommy d.o.o., najveći i najznačajniji dalmatinski gospodarski subjekt, postaje višegodišnji dijamantni sponzor sinjske Alke.

Ugovor su u ime Viteškog alkarskog društva potpisali dr. Stipe Jukić, predsjednik, a u ime Tommyja, Zoran Mikulić, direktor operacija.

“Tommy se ovim činom povezuje s najznačajnijim kulturno-povijesnim događajem u Dalmaciji. Nama je izuzetna čast što smo postali dio alkarske priče“, rekao je Zoran Mikulić na press konferenciji, kojoj je prisustvovao i Aljoša Bašić, direktor marketinga Tommyja.

“Da parafraziramo našu aktualnu kampanju, Alka nije samo viteška igra, to je i očuvanje hrvatske baštine, povijesne i kulturne. Inspiriran upravo tim, Tommy je odlučio stati uz jedno od najvećih hrvatskih obilježja i na taj način stvarno posvjedočiti da gajimo i dijelimo iste vrijednosti. Čuvamo i ulažemo u naše ljude, naše gospodarstvo, našu kulturu i našu baštinu, ne zato što je to lako, nego zato što je to jedini pravi put“, izjavio je Aljoša Bašić.

Zadovoljstvo ostvarenom suradnjom iskazali su i predstavnici Viteškog alkarskog društva i Grada Sinja. “Zahvaljujem vlasnicima i Upravi tvrtke Tommy što su prepoznali da je viteška igra Alka značajni nacionalni kulturni brand kojim se ne ponosimo smo mi u Sinju i cetinskom kraju, već i cijela Hrvatska. Nama u VAD je itekako u interesu da imamo sponzore koji su značajni u hrvatskim okvirima. U tom smo kontekstu s radošću dočekali da „Tommy“ postane dio naše priče, da tako značajna tvrtka prepozna vrijednosti Alke“, izjavio je dr. Stipe Jukić.

Gradonačelnica Sinja Kristina Križanac kazala je da je ovim činom Tommy pokazao da prepoznaje važne nacionalne vrijednosti. U nizu projekata društveno-odgovornog poslovanja, Tommy sve značajnije sudjeluje u potpori raznih kulturnih i društvenih događaja i organizacija koji njeguju očuvanje hrvatske kulturne i tradicijske baštine, a Sinjska alka je zapravo najznačajniji simbol za takvo što.