Spider grupa Pitomača otvorila novi proizvodni pogon vrijedan 28 mil. kn

Danas je svečano otvorena nova tvornica vodećeg hrvatskog proizvođača čajeva Spider grupe Pitomača. Najsuvremeniju tvornicu za pakiranje čajeva otvorili su izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, Tomislav Tolušić, državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Zdenko Lucić, župan Virovitičko-podravske županije, Igor Andrović, načelnik Općine Pitomača, Željko Grgačič,predsjednik Uprave tvrtke Herbarium, Federico Dodero i predsjednik Uprave Spider grupe Pitomača, Denis Nemčević.

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Zahvaljujući dugogodišnjoj tradiciji, kontinuiranom rastu i posvećenosti u proizvodnji čajeva Spider grupa Pitomača stvorila je preduvjete za još snažniji iskorak na tržište. Otvoren je novi proizvodni pogon, a u najvećoj i najsuvremenijoj tvornici za pakiranje čajeva od sada će se pripremati i čajevi koji se na tržištu nalaze pod brendom Naturavita. Nošeni obiteljskim duhom i tradicijom, Naturavita čajeve razvija tim stručnjaka koji brine o uzgoju i preradi bilja po principu od polja do stola. Ukupna investicija u novi proizvodni pogon te izgradnju i opremanje iznosi više od 28 milijuna kuna, a ostvareno je i pravo na sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 50 posto. Zahvaljujući novoj tvornici kapaciteti proizvodnje bit će 400 milijuna vrećica čajeva godišnje, što je povećanje u odnosu na ranije za 100 milijuna vrećica.

„Ovom investicijom u novi pogon tvornice Herbarium koju danas puštamo u rad otišli smo još korak dalje od konkurencije, jer se radi o najmodernijoj tehnologiji u svijetu koja se bavi finalizacijom proizvodnje čajeva. Svjetski trend je da čajevi budu bio razgradivi i eko frendly. Tako pakirani čajevi neće koristiti celofan, najlon, metal i druge materijale koji nisu bio razgradivi. Uz vlastiti brend – Naturavita čaj, proizvodimo čajeve pod imenima vodećih trgovačkih lanaca u svijetu koje oni distribuiraju svojim kupcima. To je golema odgovornost, ali i povjerenje koje smo stekli“, istaknuo je Denis Nemčević, predsjednik Uprave Spider grupe Pitomača.

Rast poslovanja i dosljedan proces investicija osigurali su konkurentnost proizvoda ove tvrtke koja svoje poslovanje temelji na autentičnosti i stručnosti. Takav uspjeh posebno je značajan iz razloga što je Spider grupa Pitomača obiteljska tvrtka s transparentnim poslovanjem već punih 28 godina. Tvrtka iznimnu brigu vodi i o kvaliteti svojih proizvoda koja je osigurana uz pomoć implementiranih sustava kvalitete IFS Food verzija 6, HACCP, UTZ i EU Organic.