Unilever i UNICEF pomažu obiteljima pogođenima potresom

Više od 500 Zagrepčana našlo je privremeni smještaj u Studentskom domu „Cvjetno naselje“ jer nisu mogli ostati u svojim stanovima i kućama koje su pretrpjele ozbiljna oštećenja u snažnom potresu koji je pogodio Zagreb u nedjelju, 22. ožujka. Za njih je UNICEF pripremio 5500 higijenskih potrepština koje će im distribuirati u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb. Osim osobama smještenim u Studentskom domu UNICEF će donacije dodijeliti i socijalno ugroženim obiteljima s područja Markuševca i Čučerja čiji su domovi značajno oštećeni u potresu.

Riječ je o donaciji proizvoda tvrtke Unilever, u vrijednosti 90.000 kuna. Donacijski paket za svaku obitelj uključuje proizvode za osobnu higijenu (ručnike, šampone, tekuće sapune, gelove za tuširanje, paste za zube, četkice za zube, kreme za tijelo) te sredstva za čišćenje.

Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku je rekla: „Obitelji i djeca koji su preko noći ostali bez doma sada su u posebno teškoj situaciji. Pored ogromnih problema s kojima smo trenutno svi suočeni uslijed pandemije koronavirusa, ovi se građani moraju nositi i s dodatnom emocionalnom i financijskom traumom. Njima je svaka pomoć u ovom trenutku dobrodošla. Neposredno nakon potresa UNICEF je objavljivao pravovremene i točne upute nadležnih službi kako bi spriječio širenje dezinformacija. Zahvaljujući Unileveru, ovom donacijom nastojimo posebno ugroženim i ranjivim obiteljima olakšati tešku svakodnevicu i pozivamo i druge tvrtke da se uključe kako bi zajedno mogli učiniti i više.“

Na nacionalnoj razini UNICEF je pokrenuo kampanju “Zajedno protiv koronavirusa“ kojom, uz podršku donatora i tvrtki, nastavlja nabavljati prioritetnu zaštitnu i medicinsku opremu (odijela, maske, rukavice, respiratore) koja je nužna za spašavanje ljudskih života u borbi protiv pandemije.

Donacijama će se :

  • nabavljati respiratori i medicinska oprema za najugroženije pacijente
  • nabavljati zaštitna oprema (zaštitna odijela, FFP2 i FFP3 maske, rukavice i drugo) za zdravstvene radnike i djelatnike u sustavu socijalne skrbi
  • nabavljati sredstva za dezinfekciju i higijenske potrepštine
  • podržati školovanje na daljinu 
  • pružiti psihosocijalna pomoć za najranjiviju djecu i njihove obitelji
  • doprinijeti sprječavanju negativnih utjecaja dezinformacija i lažnih vijesti te prevenciji online nasilja.

Donirati se može na sljedeće načine:

HR1723600001501092524

poziv na broj 2063-989