Hendal dobitnik nagrade Indeks DOP-a

Društveno odgovorno poslovanje unatrag desetak godina pokazalo se kao velika dodana vrijednost za poslovanje svakog poduzeća. Ne samo da pozitivno utječe na samo poslovanje, već ima i pozitivan utjecaj na društvo u cjelini.

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj dodjeljuje nagrade za postignuća u društveno odgovornom poslovanju. Ove godine nagradu u kategoriji za mala poduzeća dobila je agencija Hendal.

“Ova nam je nagrada iznimno važna jer Hendal ovom aspektu poslovanja pridaje iznimnu važnost već više od desetljeća. Godine 2007. pridružili smo se mreži Global Compact te od onda postavljamo temelje strukturnom provođenju i planiranju društveno odgovornih aktivnosti unutar naše kompanije, priopćeno je iz Hendala koji, osim članstva u Global Compactu, posebno ističe i članstvo u međunarodnim strukovnim udruženjima Esomar i Global.

Posebnu pažnju u poslovanju agencija Hendal posvećuje ISO standardima i kodeksima kojima osiguravaju poštivanje ljudskih prava i kvalitetu usluga klijentima te na taj način promoviraju cijelu industriju. Od osnivanja, 1993. godine, u Hendalu se izuzetna važnost pridaje kvaliteti te su prva istraživačka kuća u Hrvatskoj sa ISO 20252 standardom kvalitete.

U Hendalu su ponosni i na brojne pro-bono projekte koji imaju za cilj dobiti korisne statističke pokazatelje za širu zajednicu te brojne donacije kojima Hendal aktivno pomaže najugroženijim skupinama.

“Brojne intervencije u poslovanje omogućile su nam da povećavamo Hendalovu šumu: broj stabala koje smo uštedjeli tijekom godina smanjenjem korištenja papira. Prvenstveno su to nove metodologije koje prikupljanje podataka sele na on-line platforme te recikliranje potrošenog uredskog papira“, ističu u Hendalu te dodaju da su sretni zbog zadovoljstva klijenata, ali i zaposlenika s kojima nižu uspjehe punih 27 godina.

“Ova je nagrada kruna našeg rada u okviru DOP-a i vjerujemo kako ćemo i dalje nastaviti istim putem. Zahvaljujemo se svim našim zaposlenicima bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Zahvaljujemo se i našim klijentima koji su nam ukazali povjerenje i pozivamo ih i na daljnju uspješnu suradnju“, stoji u priopćenju Hendala.