• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Progressive

Member Area
Coca-Cola nudi nagradu od milijun dolara za alternativu za šećer PDF Print E-mail
Monday, 25 September 2017 14:16

Nije tajna da ljudi žele izbjeći dodatne šećere, čak i kada je riječ o njihovim omiljenim napicima. Da bi išla u korak s potrošačima koji se sve češće protive umjetnim zaslađivačima, Coca-Cola je uputila javnosti pitanje vrijedno milijun dolara. Naime, početkom kolovoza ova kompanija sa sjedištem u Atlanti objavila je ’zaslađivački izazov’ na popularnoj platformi HeroX. Riječ je o natjecanju koje za cilj ima pronalazak prirodne, sigurne, reducirane smjese, s malo kalorija ili bez njih, koja bi kada se upotrijebi u napicima i hrani omogućila bi da imaju isti okus kao da je upotrijebljen šećer, navodi se na web stranici kompanije.

Nadalje, ta smjesa ne smije sadržavati ili biti napravljena iz stevije ili bilo koje međunarodno zaštićene vrste ili supstance. Ukoliko takva šećerna alternativa bude uspješno pronađena, Coca-Cola će nagraditi pobjednika s milijun dolara u listopadu 2018. godine. "Uvijek tragamo za novijim, unaprijeđenim sastojcima i znamo da izuzetna ideja može nastati bilo gdje", rekao je Robert Long, Coca-Cola SVP and Chief Innovation Officer.

Iako je Coca-Cola zadovoljna asortimanom zaslađivača s malo ili nimalo kalorija koje trenutno koristi u svojim napicima, nastavit će tragati za novim sastojcima kako bi išla u korak s novim ukusima potrošača i načinima života. Kako prodaja napitaka na bazi sode nastavlja padati, proizvođači nastoje pronaći niskokalorične zamjene. "Kako širimo svoj portfolio, sve više smo spremni prigrliti ’testiraj-i-uči’ mentalitet", rekao je CEO James Quincey . "Mi vidimo što potrošači žele i momentalno se tome prilagođavamo. Brzina i agilnost postaju najvažnije osobine u ovom brzo promjenjivom potrošačkom svijetu". (foxnews.com)