• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Progressive

Member Area
Tvrtki Tommy dodijeljeno priznanje 'Zlatna kuna' PDF Print E-mail
Monday, 18 December 2017 14:57

zlatna-kunaHrvatska gospodarska komora Županijska komora Split dodijelila je tvrtki Tommy priznanje “Zlatna kuna“ u kategoriji najuspješnijeg velikog trgovačkog društva za poslovne rezultate ostvarene u 2016. godini. Priznanje je dodijeljeno 12. prosinca na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća ŽK Split, a priznanje u ime Tommyja primio ga je Tomislav Mamić, predsjednik Nadzornog odbora.

U protekloj godini Tommy je bio među 25 najvećih hrvatskih tvrtki po kriteriju ukupnog prihoda i treći maloprodajni lanac u hrvatskom vlasništvu. Tommy d.o.o. je kompanija s najvećim prihodom u Dalmaciji, te ujedno i najveći poslodavac, a dobiveno priznanje samo potvrđuje poziciju tvrtke kao gospodarskog lidera hrvatskoga juga.

Hrvatska gospodarska komora prepoznala je, ne samo poslovni rezultat na bazi definiranih kriterija, nego i razvojnu orijentaciju Tommyja, stabilnost poslovanja, te ukupan utjecaj na regionalno gospodarstvo. Samo u 2016. godini Tommy je investirao više od 100 milijuna kuna u širenje prodajne mreže, te razvoj i unapređenje tehnologije poslovanja. Prodajnu mrežu Tommyja čini više od 195 prodajnih mjesta, na području osam hrvatskih županija, a posjeti ih dnevno više od 250.000 kupaca.

“Ključni čimbenici koji su doveli do vrijednih rezultata su povjerenje naših kupaca, kvalitetan odnos s dobavljačima i svim poslovnim partnerima, te sudjelovanje u životu lokalnih zajednica i društva.Posebno želimo istaknuti doprinos naših preko 3500 zaposlenika, koji su svojim savjesnim radom najzaslužniji za uspjeh Tommyja. Društveno odgovorno poslovanje jedna je od strateških odrednica našega poslovanja, pa smo slijedom toga sponzor i donator brojnih sportskih klubova, kulturnih i društvenih događanja, te institucija“, priopćeno je iz Tommyja.

Tommy najavljuje da u narednom razdoblju namjerava i dalje ulagati u rast i razvoj poslovanja s ciljem zadržavanja vodeće pozicije. “Posebno smo ponosni što nam je priznanje dodijeljeno u godini kada obilježavamo 25. obljetnicu postojanja i uspješnog poslovanja tvrtke“, stoji u priopćenju.